soc_fbsoc_ytsoc_skype
Vidéki énekstúdiónk
Simon Istvánné

simonistvannevideoMiskolc

Simon Istvánné

  • Hangképzés
  • Magánének
  • Szolfézs

Simon Istvánné Balog Emese vagyok. Zenei tanulmányaimat Miskolcon kezdtem 12 év hegedüléssel, kórusénekléssel. Pedagógiai,- óvónői diplomát 1986-ban, magánének és szolfézs diplomát a miskolci Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen 1993-ban kaptam. Ugyan itt hangképzést, módszertant és anyagismeretet tanítottam, jelenleg pedig tanítási gyakorlatot vezetek. 2015 juniusában elvégeztem a Miskolci Egyetemen tanár-zenetanár-magánének mesterképzési szakot,  így az szolfézs- magánének diplomám mellé mester fokozatot kaptam kitüntetéses minősítéssel.
2017.juniusában pedig miniszteri kitüntetést kaptam kiemelkedő szakmai munkámért.

Dal és oratórium énekesként koncerteztem különböző kamara,- és szimfonikus zenekarokkal. Mintegy húsz éve magán-éneket tanítok az Erkel Ferenc- Egressy Béni Zeneiskolában. Legnagyobb sikereim azok a növendékek, akik nemzetközi és országos énekversenyeken értek el dobogós helyezéseket. Többen az énekesi pályát választották hivatásként itthon és külföldön.
De vajon jöhet-e ki egy torokból az operás hang és a pop-os hangú Igen. Az egyik a másikat nem zárja ki, vagy nem teszi tönkre? Nem. A válaszokat a Magyar Hajnal Énekstúdióban találtam meg: a nekem „énekesként" is megfelelő szakmailag, módszertanilag is igazolt  énektechnikát. Mind a két műfajt a mai napig tanulom,  tanítom, és nagyon élvezem.